Beleggingsverzekeringen

In de afgelopen jaren zijn er vele beleggingsverzekeringen in Nederland afgesloten. Hebt u ook een beleggingsverzekering afgesloten dan is het verstandig om de opbrengsten eens onder de loep te nemen. Door tegenvallende beleggingsopbrengsten kan het zijn dat u onvoldoende vermogen opbouwt om bijvoorbeeld uw hypotheek af te lossen of dat de pensioenopbouw lager is waardoor u minder pensioen ontvangt.

Is er binnen uw beleggingsverzekering ook een overlijdensuitkering verzekerd dan kunt u te maken krijgen met het hefboom- en inteereffect.

Het hefboom- en inteereffect:
Het hefboom- en inteereffect kan ervoor zorgen dat uw verzekering sneller in waarde daalt of stijgt. Hoe komt dit? De premie voor de overlijdensrisicodekking wordt bij uw verzekering betaald uit de opgebouwde waarde. Hoe hoger de opgebouwde waarde, hoe lager de premie voor de dekking bij overlijden. Dit komt omdat een deel van de eventuele uitkering bij overlijden uit de opgebouwde waarde kan worden betaald. Voor dit deel hoeft u dus geen premie te betalen. Maar bij tegenvallende beleggingsresultaten werkt het andersom. Dan wordt de premie voor de dekking bij overlijden juist hoger omdat de opgebouwde waarde achterblijft. En door deze hogere premie daalt de opgebouwde waarde nog meer. Dit noemen we het hefboom- en inteereffect.

Wilt u graag weten of uw beleggingshypotheek nog voldoet aan de verwachtingen? Neem dan contact met ons op.

Neem contact op met één van onze adviseurs


Van Bladeren & List
Schoolstraat 34
8102 EM Raalte
Telefoon: 0572-363836
Website: www.hvbl.nl
Email: info@hvbl.nl

hvbl